Waarvoor kan ik terecht bij een hypotheekadviseur?
Je wilt graag een huis kopen
-
Spannend! Je wilt een eerste huis kopen. Je hebt ongetwijfeld veel vragen: kan ik een huis kopen? En wat komt daar allemaal bij kijken? Voor starters is het niet altijd makkelijk om aan een eerste woning te komen. Er is weinig woningaanbod en je moet al aardig wat eigen geld hebben. Een onafhankelijke adviseur kijkt graag met je mee en laat zien wat de mogelijkheden zijn met jouw woonwensen, financiële situatie en budget.
-
Je wilt heel graag een eigen huis kopen en huurt al een tijdje een dure woning of appartement. Een groot deel van je inkomen gaat op aan huur. Dus hoe kun je elke maand voldoende sparen voor een eigen woning? En hoe kom je er dan tussen op deze krappe woningmarkt? Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan wonen zoals hij of zij dat wil. Uiteraard op een manier die past bij jouw persoonlijke en financiële situatie. Ook voor (duur)huurders kijken wij graag mee naar wat er wél mogelijk is. Samen met een onafhankelijke adviseur kijk jij of er wellicht meer mogelijk is dan je zelf denkt. Misschien maak jij binnenkort de stap wel van huur naar koop!
-
Je gaat een huis kopen, maar hoe werkt dat als je ook een eigen bedrijf hebt? Je inkomen speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Maar ook je kredietverleden en betaalgedrag zijn extra aandachtspunten. Dat roept misschien veel vragen en onzekerheid op: hoe krijg ik een hypotheek zonder jaarcijfers? Hoeveel eigen geld moet ik hebben? Welke documenten heb ik nodig? We hebben al veel informatie voor je op een rij gezet . Daarnaast kan een adviseur je op weg helpen met bijvoorbeeld het vaststellen van je toetsinkomen, het bespreken van jouw persoonlijke situatie en de verschillende hypotheekvormen voor zzp’ers.
-
Droom je van een grotere badkamer? Of wil je juist meer tuin? Dit kunnen redenen zijn om naar een volgend huis te kijken. Misschien heb je zelfs al een nieuw huis op het oog! Er komt veel kijken bij het kopen van een nieuwe woning en er zijn tal van opties. Ga je voor nieuwbouw of bestaande bouw? En misschien heb je wel overwaarde op je huidige woning. Samen met een adviseur breng je je wensen in kaart en krijg je antwoord op je vragen. Zo weet jij waar je aan toe bent als je de stap neemt naar een volgend huis.
-
Ben of ga je binnenkort met pensioen? Ook dan kun je onder voorwaarden gewoon een hypotheek afsluiten. Je inkomen is waarschijnlijk wel lager dan daarvoor. Je pensioendatum en pensioeninkomen tellen daarom mee in de berekening van jouw maximale hypotheek. Ook heb je in veel gevallen minder voordeel van de hypotheekrente aftrek. Hoe dit precies uitpakt voor jouw situatie, kun je het beste bespreken met een hypotheekadviseur. Jullie kijken samen naar jouw financiële situatie na je pensioen.
Er verandert iets in jouw persoonlijke situatie
-
Ben je onlangs je baan kwijt geraakt of staat dit te gebeuren? Dit kan een behoorlijke impact hebben op je persoonlijke, maar ook op je financiële situatie. Bij het afsluiten van je hypotheek heb je als het goed is ook gekeken naar de gevolgen als jij of je partner inkomen verliest. Toch is het goed om even opnieuw te kijken naar de situatie. Een adviseur kan je helpen om te kijken of de maandlasten omlaag kunnen en welke andere mogelijkheden er zijn.
-
Wat leuk! Er komt binnenkort een nieuw gezinslid bij. Een leuke, maar ook spannende tijd. Je gaat in deze tijd ook nadenken over je financiële situatie. Kan ik straks alles nog wel betalen? Moeten we verhuizen? Of verbouwen? Of misschien wil je wel minder gaan werken. Allemaal vragen waar een onafhankelijke adviseur je bij kan helpen.
-
Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan moeten jullie veel zaken regelen. Praktische zaken zoals verzekeringen en het informeren van instanties. Maar misschien zijn er ook wel kinderen in het spel. En hebben jullie nagedacht over wat je moet regelen rond je woning en hypotheek? Blijft één van jullie in het huis wonen? Onze medewerkers hebben ervaring bij het afhandelen van hypotheekzaken rond een scheiding. Ook een adviseur kan jullie helpen met het regelen van al deze zaken.
-
Je hebt al jaren woonplezier in je huidige woning. Nu je bijna met pensioen gaat, wil je ook de zekerheid hebben om in dit huis te blijven wonen. In veel gevallen heb je tijdens je pensioen minder geld te besteden dan nu het geval is. Een hypotheekadviseur kan samen met je kijken hoe jij zorgeloos van je pensioen kunt genieten. Moet je nu extra sparen? Of kun je iets in je hypotheek wijzigen waardoor je maandlasten lager uitvallen? Kijk samen wat het beste past bij jouw financiële situatie.
-
Als er een dierbare is overleden komt er veel op je af en staat je hoofd even niet naar het regelen van financiële zaken. Het is een emotionele tijd die ook veel onzekerheden en vragen met zich meebrengt. Ook financieel. Kun je nog wel in dit huis blijven wonen? Hoe zit dat dan met de hypotheek? Had je partner een overlijdensrisicoverzekering? Ook hier kan een hypotheekadviseur of de Nabestaandenservice van BLG Wonen je bij helpen. Weet je bijvoorbeeld dat je als achterblijvende de hypotheek 100% boetevrij mag aflossen?
Op gesprek bij de adviseur
Het is verstandig je goed voor te bereiden op de afspraak bij de adviseur. Denk bijvoorbeeld alvast na over wat je per maand maximaal wilt betalen aan hypotheeklasten of welke vragen je aan de adviseur wilt stellen. Lees op de pagina 'Op gesprek bij de adviseur' hoe je je kunt voorbereiden en wat je kunt verwachten van het gesprek.
Vind een adviseur bij jou in de buurt
Een onafhankelijke adviseur kan je in veel situaties helpen. Bij het kopen van een huis of als er iets verandert in je persoonlijke situatie. Samen kijken jullie naar jouw mogelijkheden. Een oriënterend gesprek is vaak gratis en vrijblijvend. Voor een adviesgesprek brengt de adviseur kosten in rekening.