5 redenen om naar een onafhankelijke adviseur te gaan
1. Een adviseur kent de hypotheekaanbieders, hun voorwaarden en het proces
Een hypotheek aanvragen en afsluiten vinden veel huizenkopers ingewikkeld en ‘gedoe’. Bij sommige hypotheekverstrekkers kun je volledig zelfstandig zonder advies een hypotheek online afsluiten. Wij raden je aan om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Waarom? Omdat elke situatie en klant anders is. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw kansen als starter met een studieschuld zijn? Of als zzp’er met een wisselend inkomen? In een persoonlijk gesprek geeft de adviseur meer informatie die specifiek voor jou van toepassing is.
Hij of zij bekijkt op basis van jouw financiële gegevens wat je mogelijkheden zijn en welke hypotheek én hypotheekverstrekker daar het beste bij past. De onafhankelijke adviseur kent de verschillende hypotheekaanbieders en hun voorwaarden. Bovendien kent hij het proces en kan hij jou helpen om de financiering te regelen.
2. De adviseur maakt een exacte berekening voor jouw situatie
Online zijn er veel tools waarin je globaal je maximale hypotheek kunt berekenen, maar wil je exact weten wat je kunt lenen voor een huis? Ga dan naar een adviseur. Hij of zij luistert naar je verhaal, bespreekt je woonwensen en berekent op basis van jouw inkomen en financiële verplichtingen wat je mogelijkheden zijn om een huis te kopen en wat jouw maandlasten dan zijn. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.
3. Je krijgt een onafhankelijk hypotheekadvies
Wij werken met ruim 3000 onafhankelijke hypotheekadviseurs in heel Nederland. Bij deze adviseurs kun je niet alleen een hypotheek van BLG Wonen afsluiten, maar ook van andere hypotheekverstrekkers. De adviseurs zijn dus niet verbonden aan één bank. Zo kunnen ze jou een onafhankelijke hypotheekadvies op maat geven dat het beste bij jou past op basis van jouw wensen, mogelijkheden en financiële situatie.
4. De adviseur vraagt de hypotheek voor je aan
De adviseur vraagt niet alleen de hypotheek voor je aan, legt uit welke documenten er nodig zijn voor de aanvraag en heeft tijdens het proces contact met de bank. Voor het aanvragen van de hypotheek moet je veel documenten aanleveren. Denk hierbij aan informatie over je inkomen, financiële verplichtingen, spaargeld, een identiteitsbewijs of een taxatierapport van je nieuwe woning. Jouw hypotheekadviseur levert namens jou de benodigde documenten aan bij de hypotheekverstrekker en heeft direct contact met de bank over jouw aanvraag. Hij of zij houdt je op de hoogte van de aanvraag en beantwoordt jouw vragen over en tijdens het proces.
5. De adviseur denkt met je mee als er iets verandert in je situatie
Ook nadat je de hypotheek hebt afgesloten en je fijn woont in je huis, kun je bij de adviseur terecht als er iets in je persoonlijke situatie verandert. Ga je bijvoorbeeld samenwonen of juist elkaar? Krijg je kinderen, ga je minder werken of met pensioen? Met de informatie over de wijziging in jouw (financiële) situatie denkt de adviseur met je mee en kijkt wat deze veranderingen betekenen voor jouw hypotheek en adviseert je over een eventuele aanpassing van je hypotheek of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Hij helpt je ook als er iets verandert in je leven, gepland of onverwacht.
Vind een adviseur bij jou in de buurt
Dus, ben jij op zoek naar een huis of sta je op het punt een (nieuwe) woning te kopen? Of is er iets veranderd in je persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met die onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt en ontdek wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn.
Een oriënterend gesprek is vaak gratis en vrijblijvend. Aan een adviesgesprek zijn kosten verbonden.