“De adviseur heeft mij in het hele aanvraagproces ontzorgd. Dat was het geld meer dan waard”


Meneer Van Leeuwen is bijna 10 jaar klant bij BLG Wonen. Hij vertrouwde volledig op zijn financieel adviseur toen die BLG Wonen adviseerde voor zijn hypotheek. “Mijn adviseur ken ik al jaren. Hij doet mijn hele financiële boekhouding en ben helemaal meegegaan in zijn advies. En ik ben nog steeds zeer tevreden met die keus”.

Waar denkt u aan bij het horen van BLG Wonen?

“Het eerste wat in mij opkomt als ik denk aan BLG Wonen is ‘mijn hypotheek’. Dat ik 10 jaar geleden na mijn scheiding een huis heb kunnen kopen. Mijn adviseur regelde alles voor mij, ook tijdens mijn scheiding. In die periode heb ik veel aan hem gehad en een vertrouwensband opgebouwd. Hij heeft me geholpen met mijn financiën rond mijn scheiding, zoals bijvoorbeeld het direct aflossen van het doorlopende krediet die ik had met mijn ex-vrouw. Hierdoor werd het afsluiten van een hypotheek voor het kopen een eigen huis voor mij mogelijk”.

Hoe is uw ervaring met BLG Wonen?

“Ik had direct een goed gevoel toen mijn adviseur met BLG Wonen als advies voor mijn hypotheek kwam. Financieel pakte dat goed voor mij uit. We hebben het niet over een pakje boter wat je koopt. Ik wilde sowieso niet naar een grote bank. Ik heb meer vertrouwen in de werkwijze van een kleinere hypotheekverstrekker als BLG Wonen. Bij zo’n partij heb ik het idee dat die echt goed naar mijn financiële mogelijkheden kijkt, vooral na mijn scheiding. En gaat voor een passende hypotheek bij mijn persoonlijke situatie, zonder risico’s.

"Er komt heel veel kijken bij het aanvragen van een hypotheek en dan is het heel fijn als je dat zelf niet hoeft te regelen. Ik raad iedereen aan met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan.".
De heer Van Leeuwen kocht na zijn scheiding een nieuwe woning met een hypotheek van BLG Wonen

Hoe belangrijk was de rol van uw hypotheekadviseur voor u?

“Hij heeft mij volledig ontzorgt in het hele aanvraagproces. Dat was het geld meer dan waard. Er komt heel veel kijken bij het aanvragen van een hypotheek en dan is het heel fijn als je dat zelf niet hoeft te regelen. Ik raad iedereen aan met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Een adviseur kent het proces en weet precies wat er moet gebeuren”.

Onze missie is om goed wonen voor iedereen mogelijk te maken. Waar denkt u dan aan?

“Voor mij was het tien jaar geleden geen probleem om na mijn scheiding een woning te kopen. Maar je ziet wel dat er in tien jaar tijd veel veranderd is. Dat de woningmarkt met name voor starters ronduit slecht is. En dat de huizenprijzen ontzettend zijn gestegen, waardoor starters moeilijk aan een huis kunnen komen. Ik heb twee dochters en die zijn allebei op zoek naar een huis. Eén dochter (25) woont met haar man en dochtertje in een huurhuis en willen heel graag een huis kopen. De andere dochter (27) woont nog thuis. Zij zou heel graag op zichzelf willen wonen, of dat het nu koop is of huur. Maar de hoge prijzen maakt het ook voor hen moeilijk om daarmee te starten. Financieel is dat niet passend te maken.”

"Jullie moeten vooral zo door blijven gaan. En op blijven komen voor de mensen die het niet makkelijk hebben op de woningmarkt. Ook voor de mensen die minder te besteden hebben."
Klant de heer Van Leeuwen over BLG Wonen

Hoe ziet u uw eigen woontoekomst?

“Op dit moment zien mijn partner en ik onszelf wel oud worden in dit huis. Ook gezien de huidige woningmarkt. We kijken wel eens naar andere huizen. En ik heb ook wel eens aan mijn adviseur gevraagd wat onze financiële mogelijkheden nu zijn, maar dat is toch anders dan 10 jaar geleden. Ik houd de ontwikkeling en hypotheekrente goed in de gaten. Wie weet zijn er dan in de toekomst toch nog mogelijkheden voor ons.”

Wat kunnen we als BLG Wonen beter doen?

“Ik ben zeer tevreden en heb geen op- of aanmerkingen. De afgelopen 10 jaar was er eigenlijk geen reden voor contact met BLG Wonen. Die relatie is gewoon goed. Ik heb één keer gebeld met een vraag over het jaaroverzicht en werd toen snel en kundig geholpen. Jullie moeten vooral zo door blijven gaan. En op blijven komen voor de mensen die het niet makkelijk hebben op de woningmarkt. Ook voor de mensen die minder te besteden hebben. BLG Wonen kan zich daarin onderscheiden van de ABN Amro’s en andere grote banken”.

Lees meer interviews


Terug naar het blogoverzicht